Algazo na ribeira!

A colleita de algas de arribazón, durante na primavera e no verán nas praias de Quilmas e Caldebarcos, é unha práctica común á que xa estamos ben afeit@s. En canto temos oportunidade cargamos uns cantos remolques coma este para aboar ás patacas, aos espárragos e ás hortalizas dos invernadoiros.

O algazo (mestura de algas que deixa o mar na ribeira)  lávase con auga doce (pola chuva mellor) e incorpórase aos terreos directamente como abono de fondo ou acolchado, ou tamén en forma de compós despois da súa transformación na pila.

Boliña de compós de algas

Boliña de compós de algas

As algas complementan o abonado orgánico aportando  maioritariamente oligoelementos coma calcio, ferro e manganeso entre outros  que incrementan a calidade dos cultivos en resistencia a enfermidades, sabor  e conservación. Coa incorporación das algas aos solos  mellorase a súa estructura,  capacitándoos para reter  con eficacia auga e  nutrientes.

Deixar unha resposta

introduce os teu datos ou preme nunha das iconas:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair /  Cambiar )

Google photo

Estás a comentar desde a túa conta de Google. Sair /  Cambiar )

Twitter picture

Estás a comentar desde a túa conta de Twitter. Sair /  Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: